De coaches



Doordat de achtergrond van de coaches verschillend zijn, vullen zij elkaar perfect aan. De methode is daardoor ontstaan vanuit verschillende belangrijke onderwerpen. Zo zijn er een paar coaches die veel ervaring hebben in sport en fysieke weerbaarheid en een paar coaches hebben juist meer ervaring met het mentaal coachen van jongeren en kinderen. Samen hebben zij de methode ontwikkeld vanuit hun eigen professie.

Diovany Felicia
Weerbaarheidstrainer & mede-oprichter

Diovany werkt naast zijn functie als weerbaarheidstrainer ook als activiteitenbegeleider in een Forensisch Psychiatrisch Centrum. Daarnaast doet Diovany de studie SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener).

Diovany: “Als activiteitenbegeleider binnen een sociotherapeutisch team heb ik leren omgaan met heftige reacties door emoties. Hierdoor heb ik de achterliggende hulpvraag leren lezen. Deze kennis komt bij mijn functie als weerbaarheidstrainer met jongeren erg van pas. Ik ben altijd veel met het begeleiden van jongeren bezig geweest. Zo ben ik op  mijn 15e al begonnen als basketbaltrainer. Ook ben ik jongerenwerker geweest, trainer in verschillende takken van sport en geef ik nu nog steeds dans- en voetbaltrainingen aan jongeren en jeugd.

Ik maak goed contact met jongeren. Dit doe ik door naar ze te luisteren en de intenties van de jongere te zien. Sport is mijn passie en gebruik ik ook om het contact te leggen.  Ik heb door al mijn ervaringen geleerd dat door middel van sport de kinderen zekerder worden en  ze meer hun kwetsbaarheden durven te tonen aan hun leeftijdsgenoten.

Mijn missie is om kinderen fysiek en mentaal weerbaarder te krijgen tegenover leeftijdsgenoten en volwassenen en hoop dit te bereiken met de weerbaarheidstrainingen.

Inge van der Woude
Weerbaarheidstrainer, kindercoach & mede-oprichter

Inge heeft haar eigen coach praktijk genaamd ‘Ik ben ik, coaching voor kind en volwassene’ en is mede-oprichtster van de POWER-methode. In haar praktijk helpt zij mensen om op zoek te gaan naar wie ze echt zijn. Daarnaast verzorgt zij sociaal emotionele weerbaarheidstrainingen.

Inge is begonnen met een schriftelijke cursus bij het CPC (Centrum voor Pastorale Counseling). Daarna heeft ze een cursus gevolgd voor pastorale hulpverlening bij de school voor pastoraat van St. Koinonia, en een pastorale gespreksvaardigheidstraining. Verder heeft ze een module basisvaardigheden coachen gevolgd bij Balans, en heeft ze de opleiding tot professioneel coach gedaan bij het ICM. In 2013 heeft ze het 4e jaar gedaan (verdiepings- en verbredingsjaar in het contextuele denken) van de school voor pastoraat bij Koinonia. In 2016 heeft zij de studie “kindercoaching” afgerond. In juni 2018 heeft ze haar certificaat gekregen voor de cursus Kinder- en TienerPastoraat, en in september van datzelfde jaar heeft ze haar diploma voor opvoedcoach behaald. Nu doet Inge de studie SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener).

Inge vult aan: “En natuurlijk heeft het leven zelf mij veel geleerd. Ook in mij zit meer dan ik zelf in de gaten had. En ook ik blijf altijd leren. In twee opzichten: door te blijven reflecteren op mijzelf, maar ook door bijvoorbeeld intervisie en supervisie. Ik blijf mij ontwikkelen door voortdurend bezig te zijn en contacten te houden in mijn vakgebied, en aanvullende cursussen en workshops te volgen”.

Meer informatie over Ik ben ik coaching? Zie www.coaching-ikbenik.nl en www.ikbenik-kindercoaching.nl

Paulien van der Woude
Weerbaarheidstrainer, jongerencoach & mede-oprichter

Paulien is de oprichtster van You Be You en mede oprichtster van de POWER-methode. Daarnaast wordt Paulien af en toe ingezet in een justitiële jeugdinrichting en een moeder-kind huis. Ze heeft de opleiding SPW (Sociaal Pedagogisch Werker) gedaan en vervolgens een studie HBO jongerencoach. Op dit moment is Paulien bezig met de studie SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener)

Paulien vertelt: “je kunt je niet vroeg genoeg beginnen. Ik ben moeder van 3 kinderen ik merk dat ze snel al veel begrepen over emoties en hoe belangrijk het is om ze te benoemen. Daarnaast is een goede manier van communicatie ontzettend belangrijk. Ik hoop wat bij te kunnen dragen in de levens van de jongeren en dat steeds meer mensen gaan inzien hoe belangrijk het is om jezelf echt te leren kennen en hoe je in je eigen kracht kan gaan staan. Ik ben van mening dat iedereen in zijn leven de trainingen goed kan gebruiken, de trainingen noem ik vaak ‘levenslessen’ omdat je er je hele leven wat aan hebt en echt veel leert over alledaagse problemen. Hoe eerder je bepaalde vaardigheden onder de knie hebt, hoe makkelijker het je verder af zal gaan. Ik zou heel graag zien dat deze lessen op scholen worden gegeven als onderdeel van het lespakket. Ik ben er van overtuigd dat het leren makkelijker gaat wanneer je goed in je vel zit en wanneer er respect is voor anderen. Zolang het nog niet een verplicht vak is op school, blijven wij de trainingen aanbieden”
Paulien wil kinderen en jongeren zelf laten ontdekken wie ze echt willen zijn, hoe je meer geluk kunt ervaren en hoe je krachtig in het leven kunt staan. Paulien heeft in haar jeugd veel problemen ondervonden en wil juist door die ervaring anderen helpen om goed door de moeilijke periodes heen te komen. Met de sociale en fysieke weerbaarheidstrainingen kan ze de jongere groep ook bereiken.

Meer informatie over Paulien? Zie: www.youbeyou.nl

Kai Wouda
Weerbaarheidstrainer & PGB begeleider

Kai Wouda is eigenaar van Wouda Games & Education

Het Motto van Kai is: Spelend leren!

Slogan: Life is a game so Play!

“Education” staat voor: Opvoeden, Vormen, Ontwikkelen en Onderwijs.

Onder de Educatie tak van Wouda Games & Education valt het begeleiden van jongeren op hun levensweg. Dit doet Kai sinds januari 2010 middels individuele PGB begeleiding van jongens en door het geven van weerbaarheids trainingen in samenwerking met de andere trainers van Power-methode.nl

Kai is een “mensen mens” en is er op gericht om mensen op te bouwen. Het werken aan zelfvertrouwen en zelfreflectie zijn daarbij de belangrijkste speerpunten. Zelfvertrouwen kun je opbouwen via Psychofysieke training. Deze manier van trainen omvat twee deelgebieden.

De Fysiek-emotionele ontwikkeling en de verbaal-emotionele ontwikkeling. Het komt er bij de POWER-methode op neer dat er plaats is voor actie en reflectie. De methode heeft veel raakvlakken met het Rots en Waterprogramma waarvoor Kai gecertificeerd is.

Kai zegt: “Ik ben ervan overtuigd dat wij de jongeren die bij ons de training volgen goed gereedschap aanreiken voor hun gereedschapskist. Na voldoende oefening met het gereedschap kunnen de jongeren er hun hele leven voordeel aan beleven.

Jong geleerd is ook in dezen oud gedaan!

Het geeft mij voldoening om deze gereedschappen aan te mogen reiken.”

Meer informatie over Kai? www.woudagames.nl